СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТУРИЗМУ МАЛИ ЗМОГУ ПОСПІЛКУВАТИСЯ З ВІДОМИМ ПИСЬМЕННИКОМ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ – ВОЛОДИМИРОМ ЄШКІЛЄВИМ

17 квітня 2018 року студенти факультету туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», мали змогу побувати на зустрічі із відомим письменником і організатором літературного процесу, Володимиром Єшкілєвим.
Першочерговою метою заходу було спілкування із молоддю міста, а саме зі майбутніми туристами, а також презентація творчих надбань відомого письменника Прикарпаття.
Володимир Єшкілєв, уродженець Франківщини, закінчив історичний факультет – ПНУ імені Василя Стефаника. З дитячих років відчував потяг до літературної діяльності. Творчу роботу на письменницькій ниві розпочав наприкінці 90-х років, дебютував романом «Адепт, Або сходження Олексія Склавіна до Трьох імен: роман знаків» на сторінках часопису «сучасність» за 1995 рік. З того часу Єшкілєв є активним учасником літературного процесу, а саме З 1996—
1998 року редагує та упорядковує літературні часописи («Потяг 76», «Ї»), журнали(«Esquire»), є активним дописувачем у низці українських газет («Львівська газета», «Пост-поступ», «Репортер», «Галицький кореспондент», та на сайтах («Фіртка», «Курс», «Захід.нет» тощо), а також є організатором та куратором міжнародних літературних фестивалів, зокрема фестивалю «Карпатська Мантикора», що відбувся у рамках однойменного проекту у 2011-2014 роках.
Брав участь у програмі Open World, під час якої презентував роман «Втеча майстра Пінзеля» у Бібліотеці Конгресу (м. Вашингтон, США). А також відвідав Вірменію та взяв участь у Міжнародному літературному фестивалі Lit Arc.
Зустріч із письменником відбувалася у вигляді діалогу, прозвучало чимало запитань щодо творчих і людських уподобань автора, його поглядів на сучасну українську літературу. Пан Володимир радо спілкувався із аудиторією, відповідав на запитання, ділився історіями написання своїх книг.
Крім того, Володимир Єшкілєв ділився з студентами враженнями від подорожей. Зокрема розповів про свої мандрівки до Ізраїлю, Франції, Італії, Єгипту, Індії та Тибету. Аудиторія зацікавлено слухала, як автор по-особливому готувався до кожної країни, спілкувався з різними людьми, навчився бути компетентним та відкритим. І саме це, твердить автор, сильно надихнуло його на написання деяких книг.
На запитання, яка книга писалась найлегше та найшвидше, письменник відповів: «Мені все писалося легко, тому, що важко пишуть люди, які не мають таланту до писання, якщо я умію писати – я пишу легко та із задоволенням».
Наприкінці свого виступу письменник наголосив, що уже зовсім скоро у Івано-Франківську відбудеться фестиваль « Карпатський простір», у рамках якого буде проведено багато різних концертів, представлено багато виставок, проведено зустрічей. Автор запросив усіх присутніх відвідати літературну платформу, що відбудеться у рамках фестивалю та модератором якої буде Володимир Єшкілєв.
Отож, у такій дружній та невимушеній атмосфері пройшла цікава зустріч із письменником, літературознавцем, редактором Володимиром Єшкілєвим.