Конкурс знавців німецької мови на факультеті туризму

17 квітня на факультеті туризму відбувся конкурс знавців німецької мови. Варто відзначити, що цей захід вже став традиційним та проводиться вже не перший рік. Цього разу ще однією підставою для організації інтелектуальних змагань юних поліглотів стало відзначення українсько-німецького року мов.

Ініціатором проведення конкурсу був доцент кафедри іноземних мов і країнознавства Олександр Поздняков. Учасниками заходу стали студенти І-ІІІ курсів спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа».

Програма конкурсу передбачала перевірку різних компетенцій володіння німецькою мовою, а саме: сприйняття повідомлень на слух, розуміння письмового тексту, виконання творчого завдання та бесіда за запропонованою темою.

Атмосфера заходу відзначалась привітністю та невимушеністю. Всі студенти продемонстрували високий рівень володіння німецькою мовою, незважаючи на те, що для значної частини їх вона є другою іноземною. Це свідчить про високий рівень викладання цієї навчальної дисципліни на факультеті туризму.

Після завершення конкурсу кращі учасники були відзначені грамотами переможців і призерів. Однак найголовніше – це прагнення студентів до вивчення німецької мови, відкриття нових освітніх, культурних, туристичних горизонтів.