СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТУРИЗМУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «МЕНЕДЖМЕНТ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ» ПРОВЕЛИ МАЙСТЕР-КЛАС «АКТИВНІ ВИДИ ДОЗВІЛЛЯ»

Літо – чудова пора для подорожей. Багато людей вирушають на природу підкорити стрімкі вершини та помилуватись надзвичайними краєвидами і вражаючою природою,  або просто намагаються утекти на лоно природи подалі від метушні.

Тому  студенти факультету туризму,  спеціальності «менеджмент соціокультурної діяльності» провели  майcтер-клас  – «Активні види дозвілля» для школярів. Організатором цього заходу  виступив –  завідувач кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю, кандидат наук з державного управління, доцент Шикеринець Василь Васильович.

Даний майстер-клас проводився на базі Івано-Франківської гімназії №2.

Мета проведення  заходу –  ознайомити учнів із основами користування туристичним спорядженням та використання його на практиці, пригадати правила безпечної поведінки, коли відпочиваєш на природі, навчити учнів як приємно і з користю провести час на свіжому повітрі подалі від дому.

Такі уміння є корисним для дітей, адже незабаром розпочнуться літні канікули і активний відпочинок, який завжди потребує знань та навичок з основ володіння туристичним спорядженням,  буде невід’ємною складовою приємного та корисного відпочинку впродовж трьох літніх місяців. Адже кожен з нас ходитиме на річку, влаштовуватиме пікніки, ходитиме в походи, а це потребує елементарних знань щодо правил поведінки на природі.  Саме тому студентами факультету туризму у рамках майстер-класу «Активні види дозвілля» було проведено не тільки навчання, щодо володіння туристичним спорядженням, а й було проведено бесіду, у якій наголошувалося на важливості дотримання правил поведінки на природі, які допомагають кожному з нас зберегти своє здоров’я та весело і з користю провести час.

Студенти розказали учням чимало  інформації, яка є дуже корисною не тільки для школярів а й для дорослих, тому зацікавлено слухали доповідачів і вчителі.

Окрім плюсів та мінусів відпочинку на природі студенти розповідали про користь активного відпочинку.  Для того, щоб зустріч не минула безслідно на майстер-класі показали як розкладати намет. Після того, як учням було продемонстровано специфіку розкладання намету, учні та вчителі мали можливість самостійно розкласти та скласти намет. Такі вправляння видалися усім присутнім надзвичайно корисними, цьому сприяла весела та невимушена атмосфера. Крім розкладання намету студенти розповіли та пояснили слухачам що саме варто брати  з собою, коли збираєшся у похід, на річку чи в гори. Обов’язковими речами,  які варто мати з собою, коли збираєшся відпочити подалі від галасу та шуму є: карта, одяг та взуття, захист від дощу, намет, засоби для приготування їжі, аптечка, ліхтарик тощо.    Також студенти пояснили присутнім, як правильно поводитися у разі непередбачуваних ситуацій, як от  різке погіршення погодних умов чи травмування.

Схожі заходи є популярними серед молоді, оскільки вони вкотре нагадують, як правильно відпочивати на природі, щоб відпочинок із веселої пригоди не перетворився у суцільне розчарування  чи ще чого гірше проблеми зі здоров’ям; а також як провести приємно час без шкоди для себе та природи.

Відрадно, що невдовзі такий майстер-клас  студенти факультету туризму проведуть  для учнів Івано-Франківської школи №12.