МАЙСТЕР-КЛАС – «БАРНА СПРАВА»

Лабораторні заняття з дисципліни «Барна справа» у вигляді майстер-класів під керівництвом доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Лояк Лілії Миколаївни,    започаткували важливий момент переходу до моделі нової організації освітнього процесу – практико-орієнтованого навчання.

Навчальна програма дисципліни базується на класичних правилах обслуговування. Студенти проходять повний курс лекцій. Паралельно з теоретичними заняттями проводяться практичні тренінги, у процесі яких відбувається освоєння навиків, пов`язаних з подачею напоїв, роботою з барним устаткуванням, приготуванням коктейлів і т. д.

Захоплюючі відчуття невимушеності запам’яталися надовго студентам групи ГРС-41, які відвідали майстер-клас  з участю сомельє національної мережі гастромаркетів «Wine Time».

Сомельє Тарас розповів про необхідність знань з правил еногастрономії та перспективи професії «сомельє». Розпочав лекцію-дегустацію словами відомого художника Сальвадора Далі : «Навчившись дегустувати, ви уже не п’єте вино,  а торкаєтесь до таєнства». Спілкування із сомельє ніколи не буває остаточним та завершеним – в цьому парадигма нашого уявлення про вино.

Студенти почули багато цікавого про виробництво, класифікацію, характеристику основних алкогольних баз коктейлів. В процесі дегустації навчилися давати оцінку якості напоїв, підбирати до них закуски. Отримані знання та практичні навики знадобилися їм для відпрацювання наступних занять : «Методи та правила приготування змішаних напоїв та коктейлів», «Технологія приготування та подача групових змішаних напоїв».

Під час проведення лабораторних занять студенти групи ГРС– 42, Квасній Ярослав та Телішевський Михайло виявили бажання провести майстер-клас з приготування коктейлів для своїх одногрупників. Учасники майстер-класу зацікавлено спостерігали за  технікою роботи та мистецтвом подачі напоїв. Не менш цікаво пройшли майстер-класи і у групі ГРС-41. Студенти самостійно підібрали асортимент коктейлів для приготування, розподілили обов’язки  між членами команди  і разом приготували 9 коктейлів, продемонструвавши кожен свою майстерність. Результат такої роботи відмінний!