ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИЗМУ І УПРАВЛІННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ТАРАС МАЛАНЮК ВИСТУПИВ НА НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОМУ СЕМІНАРІ ДЛЯ КУРАТОРІВ 1-3-Х КУРСІВ.

17 травня відбулося планове об’єднане навчально-методичне заняття постійно діючого навчально-методичного семінару для кураторів 1-3-х курсів структурних підрозділів університету на тему: «Сакральні пам’ятки Прикарпаття» (виступив Тарас Маланюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю Факультету туризму).

Дане заняття було присвячене національній архітектурній значимості пам’яток м. Івано-Франківська, а саме: собор Святого Воскресіння, Колегіальний костел Пресвятої Діви Марії, Вірменська церква. Під час своєї доповіді  Тарас Маланюк виокремлював сакральні споруди етнографічного регіону Прикарпаття Бойківщини, Покуття, Опілля.  Зокрема, етнографічний регіон Опілля було представлено сакральними пам’ятками Давнього Галича: Успенська церква у с.Крилосі, церква Різдва Христового у м. Галич та церква Святого Пантелеймона в с. Шевченково.

Рогатинське Опілля було представлене церквою Святого Духа, що занесена до Світової спадщини ЮНЕСКО,  костелем Святої Анни та Різдва Пресвятої Богородиці. Бойківщину представлено Хресто-Воздвиженським та Гошівським монастирем. У м. Коломия було відзначено церкву Благовіщення. А Гуцульщина була представлена дерев’яними сакральними архітектурами. Зокрема, церква Івана Милостивого у с. Ямні, Троїцька церква в с. Микуличин та церква Різдва Святої Богородиці Яремчанської міської ради.

Під час виступу доповідач також наголосив на унікальності сакральної спадщини Прикарпаття, а саме іконостасах с.Богородчани та м. Рогатин.

Тарас Маланюк підсумовуючи сказав, що на Прикарпатті безліч цікавих місць, які потрібно відвідати.