Зустріч студентів факультету туризму з учасником бойових дій на сході України

30 жовтня 2018 року за ініціативи кандидата філологічних наук, доцента кафедри іноземних мов і країнознавства факультету туризму Приймак Лілії Богданівни відбулася зустріч студентів з бійцем добровольчого батальйону Української Добровольчої Армії Олексієм Синітовичем.

В ході розмови Олексій поділився своїми думками, враженнями про щоденне життя й боротьбу наших визволителів. Про години боротьби й хвилини відпочинку. Студенти були уважними слухачами й активними співрозмовниками. Вражали розповіді про молодих юнаків й дівчат, які героїчно виконують свій патріотичний обов´язок не з примусу, а із бажання принести мир на українську землю. Олексій Синітович відзначив значний вклад у боротьбу проти російського агресора який здійснює і жіночий батальйон. Молоді й красиві дівчата беруть участь у надзвичайно важливих і небезпечних операціях.

Тішить те, що Українська Армія стала професійною і добре оснащеною. Добрий вишкіл наших бійців є свідченням наполегливої роботи й тренувань з інструкторами США, Європи. Важливою ланкою боротьби українців є волонтерський рух. Про неймовірно важливу допомогу волонтерів згадував Олексій. Приємно було відзначити, що студенти факультету туризму завжди долучаються до допомоги українським бійцям, вносять посильну допомогу.

Олексій повідомив про те, що зовсім недавно в Івано-Франківську силами побратимів і волонтерів відбулася акція збору коштів для бійця добровольчого батальйону Народного Героя України Назара Опришка, якому терміново потрібна пересадка нирок. Цікавим було почути те, що до цієї акції долучився і був гостем Івано-Франківська відомий актор Анатолій Пашинін, який воює у добровольчому батальйоні.

Важливими й потрібними були побажання й поради бійця добровольчого батальйону Олексія Синітовича студентам. «Кожен повинен добре виконувати свою роботу на своєму робочому місці. Всі воювати не можуть і не вміють. Але мир в Україні ми прискоримо своєю якісною працею!» – такою була ключова і дуже потрібна фраза нам усім, сказана молодою людиною, яка бореться за такий потрібний і довгоочікуваний мир в нашій державі.