Святкування Міжнародного дня працівника культури на факультеті туризму

 

07 листопада 2018 року на факультеті туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» за ініціативи кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю у контексті відзначення Міжнародного дня працівника культури проведено комплексний масовий навчально-методичний захід за участі студентів спеціальності менеджмент соціокультурної діяльності – «Україна без бар`єрів – культура доступна всім».

День працівника культури – це свято яке стосується кожного з нас, адже всі ми є носіями традицій, звичаїв країни в якій ми живемо. Споконвіку пісня й танець, музика й слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, які живили і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

З привітальним словом до учасників святкування звернувся завідувач кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю кандидат наук з державного управління Шикеринець Василь Васильович, а також заступник декана з навчальної роботи факультету туризму Чорна Люба Василівна, а також в режимі он-лайн ШУЛЯК Світлана Олександрівна – кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету менеджменту і бізнесу Миколаївської філії Київського національного університету культури та мистецтв та Обозна Альона Олексіївна  – к.е.н., доцент,  завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Миколаївської філії Київського національного університету культури та мистецтв.

В святкових урочистостях взяли участь не тільки студенти факультету туризму спеціальностей «менеджмент соціокультурної діяльності», «готельно-ресторанної справи» та «туризму», а й представники Івано-Франківської обласної організації українського товариства глухих для яких був організований сурдопереклад всього заходу.

В ході заходу перед гостями виступили студентка ІІІ курсу Олександра Єгонян з піснею «Я бажаю», вокальний ансамбль студентів І курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» з піснею «Вишиванка», художній керівник – заслужена артистка України Ірина Жеребецька, а також учасниця гурту «Teen Dans» Інна Ковтун з хореографічною композицією у стилі «Go-Go». Родзинкою заходу стало офіційне представлення добірки поезій кандидата історичних наук, доцента кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю  Олени Дутчак. Відрадно й те, що до концертної програми долучилися викладачі та студенти різних ВНЗ України (в онлайн режимі – Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв).

З нагоди Дня працівника культури найактивніші студенти факультету туризму Кіт Ярина (студентка гр. МСД-21), Олег Терлак (студент гр. Т-23), Єгонян Олександра (студентка гр. МСД-31); Бренгач Катерина (студентка гр. МСД-31) були нагороджені «Подякою декана», а кращою групою спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» стала група МСД-21, куратор – Дутчак Олена Іванівна.

Кафедра організації туризму та управління соціокультурною діяльністю щиро вітає зі святом всіх чия діяльність пов’язана з примноженням культурно-мистецьких надбань України.