Звіт по міжнародній студентській практиці 2018

8 листопада 2018 року на факультеті туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбувся звіт студентів, які пройшли практику за кордоном.

Географія баз практики: Туреччина, Болгарія. Практику в Туреччині здійснювали на основі договору з туристичною компанією «Calipso tour ua». В ході звіту перед студентською та професорсько-викладацькою аудиторією виступили студенти 3 курсу спеціальності «туризм» розказали аудиторії про проходження практики в Туреччині, про всі плюси та мінуси роботи трансфермена, про майстерність публічного виступу, а також різні історії із життєвих ситуацій українського студента-практиканта. Вони відзначили важливість такого досвіду для українських студентів, адже труднощі і подальше їх вирішення формує сильний характер нашого студента.

Виступали також студенти 4 курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «туризм» Лужецька Лілія та Дейчаківський Станіслав. Які презентували особливості проходження практики в Болгарії, розповіли про  специфіку роботи ресторанів та готелю, де проходили практику, а також про переваги роботи офіціантів шведського стола, а також про те як навчання в ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» допомогло їм справлятись із труднощами буденного життя та роботи закордоном.

Також після виступів студентів провели презентацію представники компанії «Calipso tour ua», які вручили сертифікати студентам-практикантам, що проходили практику за кордоном. Зокрема, пані Руслана Жовтані, яка є головним менеджером відділення практики фірми «Calipso tour ua» поділилася своїми планами щодо проходження практики у літній період 2019 року. Також відвідав виступ студентів особливий гість – представник компанії «Calipso tour» з Туреччини – Арканбей який відзначив студентів, за їхні відмінні якості на роботі трансфермена, за їхнє бажання працювати та вдосконалюватись, а також за надзвичайну сміливість та невичерпні знання. Також гість представив невеличку презентацію для ознайомлення майбутніх потенційних практикантів.