На факультеті туризму вшанували пам’ять Тараса Григоровича Шевченка

Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.

Іван Франко

У ці березневі дні наша країна відзначає  205 річницю  від Дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя.

На Факультеті туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника» вже стало доброю традицією проводити літературні читання з метою вшанування пам’яті великого Кобзаря. До проведення заходу долучилися викладачі  Факультету туризму: заступник декана із виховної роботи, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи – Загнибіда Раїса Павлівна; заслужений артист України, завідувач навчальної лабораторії «Культурно-мистецький центр» кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю, лауреат премії  ім. В. Стефаника в галузі  літератури, мистецтва та архітектури – Жеребецька Ірина Ігорівна та студенти Факультету Туризму: Гулак Яна, Грицак Тетяна та Мякуш Тетяна. Особливого магнетизму заходу додала пісня «Зоре моя вечірняя» у виконанні ансамблю дівчат.

Усі виконані твори геніального поета протягом століть не втратили своєї актуальності. Проведення подібних заходів є важливим елементом сучасного виховання молоді та формування національної свідомості, особливо у теперішній неспокійний час. Ми раді, що студенти нашого університету на чолі із викладачами долучились до даного заходу і внесли свою лепту у розвиток та просування української культури.