V ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «Стан та перспективи розвитку культурологічної науки в Україні»

28 березня 2019 року кафедра організації туризму та управління соціокультурною діяльністю факультету туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника» виступила одним із співорганізаторів V Всеукраїнської науково-практичної конференції на тему «Стан та перспективи розвитку культурологічної науки в Україні». Саме ця конференція стала ювілейною і на ній було розглянуто ряд цікавих та необхідних тем. Модератором конференції виступив заступник декана з наукової роботи, завідувач кафедри організації туризму та управління  соціокультурною діяльністю Василь Васильович Шикеринець.

Участь у конференції взяли науковці з провідних вітчизняних університетів (туристичного спрямування), зокрема: ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»,  ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв», Інститут модернізації змісту освіти, Управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації, Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Київський національний університет культури і мистецтв, ПВНЗ «Київський університет культури», Вища школа менеджменту і адміністрування в м. Ополе (Польща).

Конференція розпочалася з привітального слова декана факультету туризму доктора історичних наук, професора Великочого Володимира Степановича, який вкотре відзначив необхідність проведення такого заходу для всебічного вивчення процесу розвитку культурологічної науки в Україні.

Велику зацікавленість та жваву дискусію серед учасників конференції, викликали доповіді науковців кафедри організації туризму та управління соціокультурною діяльністю.

Окремо варто відзначити доповідь доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, кандидата педагогічних наук, Загнибіди Раїси Павлівни. Темою доповіді стали «Етнічні особливості національної кухні на прикладі Покуття». У ній було докладно описано розвиток української національної кухні в одному з чотирьох етнічних районів Прикарпаття. І сама доповідь, і супроводжуюча презентація були надзвичайно цікавими. У всіх присутніх просто текли слинки від настільки вдало підібраних національних етнічних страв. Учасники вдало підмітили, що доповідь вийшла «смачною». Це вкотре підтверджує унікальність та особливість не тільки української кухні, а й культури в цілому.

Учасники V Всеукраїнської науково-практичної конференції відзначили важливість проведення таких комунікативних, та вже рідних заходів в наступні роки.