Польсько-українська конференція «Культурна спадщина пограниччя»

14 – 15 травня 2019 р. у місті Гожові Великопольському в Академії ім. Якуба з Парадижу відбулася спільна польсько-українська конференція «Культурна спадщина пограниччя». Співорганізатором заходу виступив Факультет туризму ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”. Конференція відбулася в рамках співпраці між вишами.

Така співпраця вже стала традицією й сприяє розвитку двосторонніх взаємин не лише між навчальними закладами але й між Україною та Польщею.

У роботі конференції прийняло участь 42-є учасників. Важливо, що цього разу, делегація нашого вищого навчального закладу була чисельною, й представлена 15-ма учасниками.

У пленарному засіданні конференції прийняв участь декан факультету туризму, доктор історичних наук професор Володимир Великочий. Виступи та дискусії відбувалися у чотирьох секціях.

За визнанням організаторів, проблематика наукових виступів та повідомлень виявилася актуальною й торкалася «феномену пограниччя» крізь призму проблем історії, філології, етнології, політології, культурології, економіки, що доводить її міждисциплінарний характер.