24 вересня на факультеті туризму відбувся Другий барбекю-фест “Пузатий їжак”. Захід приурочили Всесвітньому дню туризму, який відзначатимемо 27 вересня. Вже другий рік поспіль організатором цікавого навчально-пізнавального дійства виступила кафедра готельно-ресторанної та курортної справи, яку очолює професор Володимир Клапчук.
“Професійні конкурси- це один із елементів навчального процесу в нашому університеті. Першість у проведенні таких заходів, реалізації різноманітних конкурсів займає факультет туризму. Цікаві ідеї та проекти, які впроваджує кафедра готельно-ресторанної та курортної справи, є потрібними для студентів, для вдосконалення їх професійної майстерності. Ректорат зі свого боку і надалі буде підтримувати ваші ініціативи”, – зазначив під час відкриття фесту ректор університету Ігор Цепенда.
Барбекю – це особливий спосіб приготування страв, найчастіше м’яса, на відкритому вогні. Особливістю проведення цьогорічного фесту стало те, що дійство відбувалося на декількох локаціях. Зокрема, локація “Барбекю-батл”. Тут відбулися змагання студентських команд 2-4 курсів спеціальності «готельно-ресторанна справа» у мистецтві приготування барбекю. Інша локація – майстер-клас від шефа барбекю ресторану “Villa Park” Максима Нагорняка. Новинкою свята була локація – дискусійна платформа. Учасники заходу та експерти з приготування барбекю мали нагоду обмінятися досвідом.
Зазначимо, що за результатами барбекю-батлу переможницею стала команда третьокурсників “Гострі ножі”.