Відкриваємо Бойківщину для туристів

Студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спільно із громадою Витвицької ОТГ Долинського району нашої області та Проектно-освітнім центром університету «Агенти змін» Прикарпатського університету втілюють в життя туристично-рекреаційний проєкт «Створення кемпінгово-наметового містечка «Байки бойка» в урочищі Бовкоти Витвицької ОТГ». Місце серед бойківських Карпат, пояснили АГЕНТИ ЗМІН, вибрали не випадково. Гірський туризм на Івано-Франківщині значною мірою розвинений на Гуцульщині (Яремче, Микуличин, Поляниця). Тоді як інші, не менш мальовничі місцини, залишаються на марґінесах.

Одночасно програму розвитку туризму в урочищі Бовкоти розробляли у Витвицькій ОТГ Івано-Франківської області, з якою університет підписав у 2018 році угоду про співпрацю. Тому студенти ПНУ з фахівцями АГЕНТІВ ЗМІН почали спільну розробку програми з Витвицькою громадою.

«Тоді й почалася підготовка за менторської підтримки фахівчині АГЕНТІВ ЗМІН, доцентки кафедри фінансів Тетяни Мигович, ще й до більшого конкурсу Івано-Франківської обласної ради, – каже Світлана Кропельницька, директорка Центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів Прикарпатського університету. – Це був обласний конкурс програм і проєктів. Ця проєктна ідея, вже спільна, наших студентів і Витвицької громади, теж перемогла на конкурсі».

Сьогодні на місці в урочищі Бовкоти Витвицької ОТГ вже споруджено 6 дерев’яних будиночків та дві відкриті веранди. Розташувалося містечко на березі гірської річки Лужанки. Попереду ще багато роботи. Містечко планують розширювати. Тут, кажуть представники місцевої громади, можна буде не лише зупинитися на відпочинок приїжджим туристам. Місцевість і комплекс сприятимуть проведенню різних виїзних тренінгів, таборувань, спортивних змагань.