У Прикарпатському підсумували роботу за 2020 рік

Традиційно в переддень нового року в університеті підбили підсумки діяльності за рік що минає. З цього приводу відбулася конференція трудового колективу. За умов сьогодення захід пройшов у форматі онлайн. До віртуальної зустрічі приєдналося більше 600 учасників.
Передусім розпочалося все з урочистого моменту нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив диплом докторки педагогічних наук доцентці кафедри фахових методик і технології початкової освіти педагогічного факультету Анні Струк та посвідчення про присвоєння звання «Заслужений діяч науки і техніки України» професору, завідувачу кафедри математичного і функціонального аналізу факультету математики та інформатики Андрію Загороднюку.

Далі ректор університету Ігор Цепенда виступив з доповіддю з основного питання порядку денного онлайн-конференції трудового колективу щодо підсумків роботи університету за 2020 рік.

В першу чергу ректор зверну увагу на міжнародні рейтингові позиції Прикарпатського університету. За його словами саме за такими показниками наш університет починають оцінювати ті партнери, які хочуть співпрацювати. Ректор відзначив високе – 2 місце – ПНУ у міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2020. Цей рейтинг включає журнали та наукові показники, розроблені на основі інформації, що міститься в базі даних Scopus.

«У рейтингу за показниками Scopus у 2020 році ми займаємо 13-те місце. Це високий показник, адже Scopus сьогодні один із пріоритетів оцінювання наукової діяльності університету», – зазначив ректор.

Ігор Євгенович також наголосив, що Прикарпатський впродовж кількох років поспіль залишається лідером серед закладів вищої освіти в регіоні. Він висловив вдячність колективу за роботу, успішне втілення наукових та освітніх проєктів й закликав працювати ще активніше задля розвитку рідної Альма-матер.

У своєму виступі ректор також відзначив активну студентську мобільність за міжнародними програмами, успішну реалізацію безкоштовно магістерських програм подвійних дипломів, втілення освітніх та наукових проєктів, плідну міжнародну діяльність та високі здобутки наших викладачів, науковців та студентів, які внесли в 2020 році численні нагороди в скарбницю перемог Прикарпатського університету.

Ректор університету, професор Ігор Цепенда на завершення доповіді окреслив основні завдання на прийдешній 2021 рік.

«В першу чергу – це наповнення електронного ресурсу. Друге, не менш важливе питання, це контроль за якістю навчального процесу. Однозначно варто звернути особливу увагу на посилення наукової роботи. В цьому плані у нас добрі темпи. Ректорат всіляко буде сприяти і підтримувати ваші наукові ідеї. Дуже важливим завданням в умовах сьогодення є тотальна інформаційна політика. Також активна грантова робота. Адже наш університет входить у великі міжнародні проєкти, які будуть платформою для багатьох грантових програм», – окреслив основні завдання на 2021 рік ректор.

Ігор Євгенович також поінформував колектив, що в державному бюджеті на 2021 рік, який вже прийняла Верховна Рада України, передбачено кошти на завершення будівництва Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України і Польщі в Микуличині. У наступному році заплановано завершення будівництва Центру.

Насамкінець ректор подякував колективу за плідну працю та особистий внесок кожного в розвиток університету, підтримку й розуміння.

Учасники онлайн-конференції виступили з обговореннями звіту та одноголосно схвалили доповідь ректора за підсумками діяльності університету в 2020 році.

Учасників конференції різдвяними колядками та віншуваннями привітали студенти кафедри виконавського мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв.

Детальніше зі звітом ректора можна ознайомитися тут