Співпраця з Верховиною відкриває нові цікаві перспективи

Угоду про співпрацю сьогодні підписали ректор університету Ігор Цепенда та голова Верховинської селищної ради Василь Мицканюк. Підписанти також обговорили низку важливих напрямів двостороннього партнерства.

У робочій зустрічі також брали участь директорка Проектно-освітнього центру “Агенти змін” ПНУ, доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька, декан факультету туризму Володимир Великочий, директор Наукового парку “Прикарпатський університет” Роман Бубна та завідувач Верховинським відділенням Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ Василь Глушко.

Під час зустрічі ректор Ігор Цепенда зазначив, що університет зацікавлений у співпраці з територіальними громадами краю, адже спільно можна зробити багато корисного та потрібного задля блага людей.

«Прикарпатський університет має чимало напрацьованих цікавих проєктів для громад. Потрібно виробити загальну стратегію і вона принесе користь мешканцям громади. Університет, в рамках діяльності Проєктно-освітнього центру «Агенти змін», готовий у цьому допомогти висококваліфікованими фахівцями, ініціативними студентами», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

У ході розмови директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Світлана Кропельницька звернула увагу, що серед студентів Прикарпатського нині є чимало мешканців з Верховинщини і варто їх залучити до співпраці, адже саме ці молоді люди найкраще знають, що потрібно їх громаді.

У контексті основних напрямів розвитку регіону декан факультету туризму Володимир Великочий підкреслив важливість розвитку туристичної галузі, особливо зеленого туризму. Він також висловив зацікавленість у створенні та реалізації нових проєктів у цьому напрямку.

Також учасники зустрічі обговорили питання залучення до реалізації спільних проєктів, ініціатив можливостей Верховинського відділення Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського університету.

Зазначимо, що Прикарпатський національний університет у рамках діяльності Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» співпрацює з близько двома десятками територіальних громад Івано-Франківщини.