Вступна кампанія 2021: понад 4 тисячі абітурієнтів вже подали заяви на вступ до ПНУ

14 липня розпочався прийом заяв від абітурієнтів на вступ до закладів вищої освіти на навчання. Вступники подають заяви в електронному вигляді через особисті кабінети.

Зазначимо, що в перший день до Прикарпатського національного університету подано 4273 заяви від цьогорічних вступників на освітній рівень “бакалавр”. З них 4002 – на денну форму навчання, 271 – на заочну.

“Подавати заяви вступники зможуть до 18-ї години 23 липня. Варто зазначити, що місце вступника в рейтингу визначається не датою подання заяв, а залежить від конкурсного балу. Відповідно умов цьогорічної вступної кампанії, вступники на освітній рівень “бакалавр” можуть подавати 5 заяв на бюджет та до 30 заяв на контракт», – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії університету Едуард Лапковський.

Щоб подати заяву, абітурієнту потрібно зайти до свого електронного кабінету на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/ (або створити його), перевірити (або заповнити) всю необхідну інформацію та документи, після чого натиснути кнопку «Подача заяв». У формі вибору конкурсних пропозицій необхідно обрати регіон, заклад, освітній рівень, форму навчання та спеціальність. Визначившись з конкурсними пропозиціями, абітурієнт має позначити галочкою потрібну, вибрати для неї сертифікати ЗНО, джерела фінансування та пріоритетність (для заяв на бюджет). Відтак він зможе подати заяву, попередньо також підтвердивши згоду із загальними параметрами участі у конкурсному відборі.

Зазначимо, що сьогодні, 15 липня, розпочався також прийом документів на навчання за освітнім рівнем “магістр”. Приймальною комісією університету вже зареєстровано близько сотні таких заяв.

З питань вступу на навчання до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника звертайтеся до Приймальної комісії університету