Фахівці «PNU EcoSystem» провели навчальні тренінги з педагогіки

Фахівці Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету цими днями провели навчальні тренінги «Педагогіка партнерства: техніки зворотного зв’язку педагога у форматі дистанційного/очного навчання» для педагогічних (науково-педагогічних) працівників Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Івано-Франківського національного медичного університету. Також до курсів підвищення кваліфікації долучилися і викладачі Педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Загалом більше сотні осіб.

У межах програми курсів у форматі онлайн з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx учасники обговорювали питання про інноваційні тренди в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, цифровізації освіти та педагогіки партнерства, розвиток soft skills у професійній діяльності педагога, а також проблеми інтеграції в освітньому процесі закладу фахової передвищої та вищої освіти, техніки зворотного зв’язку в умовах дистанційного/змішаного навчання здобувачів освіти та використання ІКТ в освітньому середовищі партнерства.

Як зауважила директорка Центру «PNU EcoSystem» Олена Будник, надзвичайно важливо сьогодні розширювати межі співпраці як по горизонталі, так і по вертикалі, щоб залучити до підвищення кваліфікації освітян із закладів освіти різних типів та із різних регіонів країни. Адже така колаборація уможливить обмін досвідом викладання, кращими інноваційними практиками у сфері педагогіки партнерства та використання цифрових технологій в освіті, а також налагодження особистих професійних контактів між учасниками курсів.

Наталія Палій, директорка Педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відзначила креативний і відповідальний підхід команди Центру «PNU EcoSystem» до організації та проведення курсів: «Ми приємно вражені. Це було перше знайомство з Прикарпатським університетом, але я дуже сподіваюся, що воно продовжиться. Ми із задоволенням будемо приєднуватися до усіх Ваших курсів і програм…».

Своєю чергою директор фахового коледжу Прикарпатського університету, професор Юрій Москаленко підкреслив важливість проведення таких курсів і запевнив про подальшу співпрацю в даному напрямку.

За результатами навчань усі учасники отримали відповідні свідоцтва про підвищення професійно-педагогічної кваліфікації.