16 травня 2024 р. на факультеті туризму відбулась І Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення». Вона стала майданчиком для обміну досвідом, де здобувачі з різних куточків України представили свої дослідження на теми, що охоплюють широке коло аспектів індустрії гостинності – від впровадження нових технологій до сталого розвитку та соціальної відповідальності.

Географія конференції, яка пройшла у змішаному форматі,була представлена учасниками Державного торговельно-економічного університету, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Університету імені Альфреда Нобеля, Ужгородського національного університету, Бердянського національного педагогічного університету, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Університету Короля Данила.

З вітальним словом виступив декан факультету професор Володимир Великочий, який закцентував увагу на тому, що дослідження у сфері гостинності, зокрема вивчення української кухні, традицій, особливості українського гену гостинності як феномена, є важливими кроками на шляху до збереження та розвитку історико-культурної спадщини, а також економічного відродження країни, міжнародного визнання та поваги до української нації та культури. Він висловив щиру надію, що такого роду наукові заходи в майбутньому набудуть системного характеру.