Гастрономічна експедиція “Смак моєї ідентичності”

Здійснена чергова гастрономічна експедиція під назвою “Смак моєї ідентичності”, яка цього разу перенесла учасників у села Покутського Подністер’я, а саме: Копачинці та Вільхівці! 

 Подорож дозволила доторкнутися до давніх традицій і звичаїв харчування, що побутували у цьому регіоні століттями. Учасники експедиції мали змогу дослідити унікальні місцеві рецепти, спробувати традиційні страви, приготовлені за старовинними методами та почути захоплюючі історії про місцеву кухню від корінних жителів.

       Покутське Подністер’я – це регіон з багатою культурною спадщиною. Особливе місце в меню зайняли страви, приготовлені з використанням локальних інгредієнтів.

У кожному  куточку нас зустрічали щирі господині, а саме Ступар Уляна Василівна (с. Копачинці) та Родимюк Валентина Богданівна (с.Вільхівці). Всі вони ділилися секретами приготування сімейних страв.  Зокрема таких як хліб парений; креплики (краплики), які подаються із борщем;  начинка (начинка для вільхівців як борщ для українців та піца для італійців); вареники з грибами; голубці з картофлі; гриби запалені; капуста засипана; риба печена з яблуком і грушею та багато ін. Всі дані страви є невід’ємною частиною місцевих святкових столів даного регіону.

Ця експедиція не лише про їжу, але й про відновлення та збереження ідентичності українського народу через гастрономічні традиції. Кожна страва несе в собі не тільки смак, але й історію та душу наших предків.

       Сподіваємось, що такі експедиції допоможуть відкрити нові горизонти вивчення української культури та поділитися її багатством з усім світом!

          Дякуємо всім учасникам, а також сім’ї Ступар Уляні Василівні та сім’ї Родимюк Валентині Богданівні за тепло, відкритість і підтримку! Ми не тільки готували і дізнавались щось нове.

        З нетерпінням чекаємо на нові подорожі та відкриття разом з вами!