Гастрономічна експедиція “Смак моєї ідентичності”

Нещодавно відбулась неповторна гастрономічна експедиція “Смак моєї ідентичності”, яка перенесла учасників експедиції у часи давніх традицій і звичаїв харчування! 

 Цього разу ми вирушили у села Покутського Подністер’я, а саме с. Стрільче, с. Городниця та м. Городенка, де автентичні рецепти зберігаються як справжній скарб, передаючись із покоління в покоління.

       У кожному  куточку нас зустрічали щирі господині, а саме сім’я Танасійчук Ірини Миколаївни (с. Стрільче), чоловік та дружина Кучмей Андрій Романович та Кучмей Дарина Дмитрівна (с. Городниця), а також сім’я  Угрин Наталі Михайлівни (м. Городенка). Всі вони ділилися секретами приготування сімейних страв.  Зокрема таких як ситий борщ (із зеленим горошком) з пампухами, шупеня  з фасулі червоної, житній хліб на дзері, пересипка (засипана капуста), голубці, душенина (смажанина), качка з начинкою та коржі з маком. Всі дані страви є невід’ємною частиною місцевих святкових столів даного регіону.

          Дана експедиція стала справжнім поверненням до витоків. У кожній страві ми відчули часточку історії, традицій і любові до рідної землі. Відновлення та збереження таких звичаїв — це наш спосіб залишити майбутнім поколінням живу пам’ять про нашу ідентичність.

           Завдяки таким подіям ми стаємо ближчими до свого коріння, відчуваємо смак нашої культури та передаємо його далі. Експедиція на Покутське Подністер’я залишила незабутні враження і нагадала нам, наскільки багатою є наша кулінарна спадщина.

          Дякуємо всім учасникам, а також сім’ї Танасійчук, Кучмей та сім’ї Угрин  за тепло, відкритість і підтримку! Ми не тільки готували і дізнавались щось нове, а ще й співали та жартували. Намішано було емоцій не менше, аніж інгредієнтів у борщі.

        З нетерпінням чекаємо на нові подорожі та відкриття разом з вами!