Відбулося практичне заняття з Сергієм Притулою

3 березня 2021 року за ініціативи студентів спеціальності «менеджмент соціокультурної діяльності», на базі НВЛ «Рекламно-інформаційної діяльності» кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, відбулося практичне заняття з Сергієм Притулою. Даний захід не є випадковим, адже підготовка висококваліфікованих спеціалістів соціокультурної сфери не можлива без досвіду роботи відомих телеведучих, продюсерів, працівників креативної індустрії. (Нагадаємо С. Притула відомий український телеведучий, волонтер, громадський діяч, співпродюсер скетч-шоу «Файна Юкрайна», колишній керівник «Вар’яти-шоу», ексведучий ранкового шоу «Підйом» і талант-шоу «Україна сльозам не вірить», ексрезидент української версії «Камеді клаб», амбасадором збірної України з футболу).
Модератором даного практичного заняття виступив завідувач лабораторії Дричак Станіслав Васильович.
Даний захід розпочався з того, що Сергій Притула відзначив, що: «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника для мене є дуже близьким, адже мій старший брат закінчив саме ваш Виш».
Під час практичного заняття панувала затишна, дружня атмосфера, робота відбулась у форматі «запитання-відповідь», де Сергій Дмитрович розповів про свій життєвий досвід, необхідність тайм-менеджменту та основні навики, які необхідні кожному студенту на початку професійної кар’єри у креативні індустрії.
Захід вразив своєю масовістю та кількістю запитань, адресованих Сергію Дмитровичу, відповідаючи на які зірковий гість закликав студентів активно брати участь у різноманітних кастингах, долучатися до роботи на радіо та телебаченні, бути активними і творчими.

Особливою темою була благодійність, адже це завжди актуально. Зірковий гість закликав студентів допомагати всім, хто цього потребує.
Не обійшлося і без жартів, де серйозні розмови чергувались зі смішними.
Надзвичайно цікавими виявилися відповіді Сергія Притули на питання – що його наштовхнуло працювати в шоу-бізнесі? Якими були його перші кроки у креативні індустрії? Як поставились батьки до його вибору роботи? Як не опускати руки коли всюди відмовляють і не виходить задумане? Чи важко було побороти страх перед аудиторією? Як йому вдається поєднувати роботу з сімейним життям, якщо він рідко буваєте вдома? Що він можете порадити молодим студентам?
Відповідаючи на які Сергій Дмитрович підкреслив: «Ваш успіх – залежить тільки від Вас, боріться за своє місце під сонцем, а натхнення приходить тільки тоді, коли Ви займаєтеся своєю улюбленою справою».
Наприкінці заняття Сергій Притула подякував організаторам за можливість такої зустрічі та відзначив готовність до подальшої співпраці.
Проведення такого практичного заняття в онлайн режимі стало можливим завдяки організаторській роботі завідувача кафедри В. Шикеринця.
Відрадно, що це був перший онлайн семінар із запланованого циклу занять з відомими представниками українського шоу-бізнесу.

Менеджмент соціокультурної діяльності