Прикарпатський у ТОП-20 найпопулярніших серед абітурієнтів університетів

За даними державного підприємства «Інфоресурс», оприлюдненими на сайті vstup.edbo.gov.ua Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника увійшов у ТОП-20 закладів вищої освіти України за популярністю серед цьогорічних вступників. Прикарпатський посідає 13 місце за кількістю поданих заяв (16654!) вступників на освітній рівень «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти.

Загалом на навчання до Прикарпатського університету на освітній рівень «бакалавр» надійшло 18788 заяв вступників.

Найбільш популярними серед вступників на перший курс за кількістю поданих заяв цьогоріч є такі спеціальності: 081 Право, 035 Філологія, 053 Психологія, 061 Журналістика, 073 Менеджмент, 012 Дошкільна освіта, 091 Біологія, 052 Політологія, 122 Комп’ютерні науки, 121 Інженерія програмного забезпечення, 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії.

Також Прикарпатський університет посів 16-те місце за кількістю поданих заяв (2486!) на освітній рівень «магістр» на основі бакалавра.

Нагадаємо, що 23 липня о 18:00 завершився прийом заяв для вступників на освітній рівень «бакалавр» за результатами зовнішнього незалежного оцінювання і творчих конкурсів та документів для вступників на освітній рівень «магістр» за результатами вступних іспитів.

Наступний етап цьогорічної вступної кампанії – оприлюднення рейтингових списків вступників на основі повної загальної середньої освіти, який завершиться 28 липня. На сайті Приймальної комісії Прикарпатського університету рейтингові списки уже оприлюднені, з ними можна ознайомитися за посиланням: https://admission.pnu.edu.ua/konkurs/

Виконання вимог до зарахування (подання оригіналів документів) для вступників, які вступають на навчання на основі повної загальної середньої освіти і отримали рекомендації на місця державного замовлення необхідно здійснити до 18:00 2 серпня, а вступникам, які отримали рекомендації на контрактні місця – до 18:00 14 серпня.

Зарахування на бюджет для вступників на перший курс (на основі атестату про повну загальну середню освіту) відбуватиметься 9 серпня, а переведення на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.