Відновлення ДОТів у селі Богрівка (відео)

16 жовтня 2021 року за ініціативи Володимира Великочого студенти факультету туризму долучилися до акції відновлення оборонної лінії часів Першої світової війни в селі Богрівка. Даний захід проводився в рамках проєкту “Австрійські доти в Богрівці – свідки Великої війни 1914–1918 років”.

В ході волонтерської акції студенти факультету туризму долучилися до чистку території біля найкращої, центральної (серед дев’яти інших ДОТ),триповерхової ДОТи «Форт Паламент» від чагарників і маловартісних дерев, а також відновлення окопу.

Для студентів факультету туризму – це була чудова змога долучитися до створення нової туристичної локації, адже на території Богрівкипроходила лінія фронту і протягом двох років відбувалися запеклі бої австрійської армії з російськими військами. В планах, тут планується створення туристичного маршруту «Слідами Першої світової війни» а також туристичного путівника.

Відрадно, що в ході даної акції, студенти факультету туризму мали змогу поділитися своїми позитивними враженнями від навчання з учнями 10 класу Яблунського ліцею, які навчаються за програмою «Туристична справа».

Під час акції волонтерів частували стравами, приготованими на вогні в казанах, однією з яких був борщ із пампушками. Таким чином студенти змогли зануритися у життя в польових умовах під час відновлення оборонної лінії часів Першої світової війни.