Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника увійшов до глобального рейтингу наукових установ

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника увійшов до наукометричного рейтингу SCImago Institutions Rankings. Загалом до рейтингу цьогоріч увійшло 39 українських ЗВО. ПНУ імені Василя Стефаника посів друге місце у наукометричному рейтингу, а ІФНТУНГ – дванадцяте.

Такі оновлені офіційні дані опублікували днями на сайті Scimago Institutions Rankings.

SCImago Institutions Rankings – це глобальний рейтинг наукових установ, що публікується з 2009 року групою SCImago – науково-дослідницької організації, що базується в Іспанії, в яку входять члени Вищої ради з наукових досліджень (CSIC) з Гранадського університету, Мадридського університету імені Карла III, Університету Алькали, Університету Естремадури та інших великих освітніх установ Іспанії.

SCImago Institutions Rankings є престижним наукометричним рейтингом, особливість якого полягає у використанні бази даних Scopus. SCIMago є рейтингом наукових організацій, а не тільки ЗВО. Єдине обмеження на входження в цей рейтинг – мати не менше 100 публікацій будь-якого типу, що індексуються Scopus за 5 років, що передують року публікації рейтингу.

Наприклад, для рейтингу 2021 р. брався до уваги період 2016-2020 рр., відповідно для 2022 – за 2017-2021 рр.

SCImago Institutions Rankings оцінює наукові організації за 17 індикаторами та аналізує ЗВО і науково-дослідні установи за композитним індикатором, що поєднує в собі три різних набори показників, заснованих на дослідницькій діяльності, інноваційних заходах і громадському впливу, який вимірюється через видимість у веб. Рейтинг поділений на окремі розділи, серед яких урядування, охорона здоров’я, вища освіта й інше. Для кожного з них проводяться оцінки в таких сферах, як результати досліджень, рівень розвитку міжнародного співробітництва, нормалізований імпакт і кількість публікацій.

 

Результати рейтингу можна переглянути тут