Навчально-виробничий комплекс (далі – НВК) “УніТур” є структурним підрозділом ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» без права юридичної особи.
НВК «УніТур» ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» створений у 2014 році на площах і науково-лабораторній базі Інституту туризму Університету і має відповідне матеріальне і технічне забезпечення.
НВК у своїй діяльності керується чинним законодавством, нормативними актами Міністерства освіти і науки України, Статутом Університету та розробленим і затвердженим Положенням.
Метою діяльності НВК є забезпечення належних організаційних, технологічних, матеріально-технічних умов для проведення навчальних і практичних занять, надання послуг в сфері професійно-технічної освіти, підвищення кваліфікації та перекваліфікації кадрів, організації дозвілля та забезпечення розвитку студентської творчості, проведення ним наукових досліджень та розробок, створення конкурентоспроможних на світовому ринку наукових і науково-прикладних результатів, провадження інноваційної діяльності та забезпечення на цій основі умов здійснення поглибленої наукової і науково-технічної підготовки фахівців.
Основні завдання практичного характеру:
▪ Проведення тренінг-навчань з питань упровадження і застосування новітніх технологій виробництва кулінарної продукції; правил оформлення і відпуску кулінарної продукції; правил використання сучасного посуду, наборів, скла, столової білизни та інших предметів та аксесуарів сервірування в ресторанній справі.
▪ Набуття студентами професійних компетенцій з організації та проведення бенкетів, дипломатичних прийомів; кейтерингу в ресторанній справі; організації обслуговування напоями; спеціальних форм обслуговування тощо.
▪ Організація і проведення спеціалізованих лекцій, навчально-консультаційних нарад, науково-практичних семінарів, конференцій за участю провідних спеціалістів у галузі готельно-ресторанного господарства, організація майстер-класів.
▪ Розробка тематики екскурсій, турів вихідного дня для студентів та організація туристично-екскурсійного обслуговування.
Структура НВК «УніТур»:
‒ навчально-виробнича лабораторія «Екскурсбюро»;
‒ навчально-виробнича лабораторія організації і технології ресторанної справи;
‒ інші.
Працівники
Директор НВК “УніТур” – к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Лояк Лілія Миколаївна
фахівець – Бойко Тетяна Сергіївна