НА ФАКУЛЬТЕТІ ТУРИЗМУ ВІДБУЛАСЬ БЕСІДА ЩОДО ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ЩОДО ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ

16 квітня 2018 року на факультеті туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбулась зустріч, на якій побували студенти 2-го курсу, спеціальностей готельно-ресторанна справа, менеджмент соціокультурної діяльності, туризм, а також студенти інституту природничих наук.

Дана зустріч була організована відділом виховної та психолого-педагогічної роботи (за ініціативи Романкової Лілії, а  також методистів  Блашків Ірини  і Мацько Романа).

Мета даної зустрічі: донести до студентів основні світові тенденції розвитку сучасного суспільства, щоб ми не забували про своє людське я, у різних ситуаціях із різними людьми.

Студенти магістранти факультету історії, політології і міжнародних відносин Андріана Малик та Наталя Уманів, провели науковий семінар на теми:  «Виховання громадянина світу» і «Формування «людини культури» у  виховному просторі вищого навчального закладу».

У доповідях були висвітлені проблеми етноцентризму, міжетнічної взаємодії, тобто особливості взаємодії в процесі глобалізації, а також про особливості світового суспільства яке складають усі народи світу, не оминули увагою про проблему біженців та міграції. Особливу увагу було приділено питанню збереження культурних та моральних цінностей, щоб у процесі глобалізації, ми як Українці не втрачали свою ідентичність.

Романа  Мацько провела опитування, мета якого полягала у визначенні питання як студенти адаптувалися до навчання у вищому навчальному закладі.

Такі заходи є  дуже доречними,  оскільки у нашому суспільстві є багато людей не тільки з різних регіонів України, але й з різних країн світу, а тому виникають численні проблеми попри які ми повинні завжди залишатися людьми, бути толерантними у любій ситуації.